TRAJNOST

Vse to dolgujemo našim morjem, zato je med našimi prednostnimi nalogami skrbeti za njih in jih ohranjati v odličnem stanju za sedanje in prihodnje generacije.

Delamo s ciljem zagotavljanja preživetja naših morij in približevanja tradicionalnega trajnostnega ribolova v vse kotičke sveta.

OCEANI, POLNI ŽIVLJENJA

Kot del te misije sodelujemo s programom MSC, od katerega je odvisna najzahtevnejša ekološka oznaka v našem sektorju. S pridružitvijo tem iniciativam poskušamo na aktiven način prispevati k spodbujanju uvajanja certificiranega ribolova hobotnice na območjih, kjer delujemo. Ko bomo ta cilj dosegli, bomo delali še naprej v tej smeri ter pripomogli, da njihovo število ne neha rasti.

V naših prizadevanjih, da bi trajnostni ribolov postal edina izbira aktivno podpiramo projekte za boljši ribolov (FIP, kratice v angleškem jeziku) v nekaterih najboljših ribolovnih območjih na svetu, kot sta Mavretanija in Mehika. Na ta način sodelujemo pri zagotavljanju preživetja naših morij in približevanju tradicionalnega trajnostnega ribolova v vse kotičke sveta.

RIBOLOVNO ORODJE

Naš ciljni izdelek za oskrbo naše proizvodne in trgovske verige je hobotnica, vsakodnevno ujeta na tradicionalen način z malimi barkami. Pri podjetju Discefa zagovarjamo način ribolova, skladen s temi standardi trajnosti, ki zagotavlja ribolov izključno kosov, ki niso v obdobju parjenja, poleg tega pa morajo izpolnjevati minimalne velikosti, ki veljajo za to vrsto. To je naše glavno ribolovno orodje, s katerim delamo:

Vrše in pasti za hobotnico

Za ta tradicionalni sistem ribolova, ki je eden od najbolj spoštljivih do okolja, uporabljamo posode z eno vhodno luknjo, znotraj katere se nastavi vaba. Vzorci drugih vrst ali tisti, ki ne dosegajo najmanjše velikosti, se vrnejo v morje, da se zagotovi ustrezno in spoštljivo upravljanje s surovinami.

Trnki in ribiške vrvice

Ta način ribolova je tako enostaven kot učinkovit: za ujetje hobotnice je dovolj en trnek in ena ribiška vrvica. Ta izbirni sistem omogoča ujeti samo in izključno primerke za uživanje, s čimer se zagotovi spoštovanje do naših morij.

V OBRAMBI OKOLJANTE

Pri podjetju Discefa se vedno ukvarjamo z iskanjem izboljšav za spodbujanje najboljših ribolovnih praks in zagotavljanje naših končnih izdelkov.


Dober primer tega je nedavna posodobitev in razširite naše EDAR (Estación Depuradora de Aguas Residuales – Postaja za prečiščevanje odpadnih voda). Zahvaljujoč tej prenovi imamo, poleg upravljanja recikliranja vseh ovojnin in embalaž preko pooblaščenega upravljavca, lastno instalacijo za obdelavo voda znotraj svojih prostorov ob zagotavljanju izpolnjevanja parametrov odvajanja voda iz našega proizvodnega procesa.


Hkrati so vse naše embalaže, v katerih predstavljamo in tržimo naše izdelke, primerne za reciklažo. Osebno kupujemo surovine in jih proizvajamo tu v naših prostorih ter s tem zagotovimo, da njihovi odpadki ne bodo povzročali škodo našemu planetu.

KONTAKT

Delamo za malo ali veliko distribucijo, z največjim standardom kakovosti.

 Želite stopiti v stik z nami?

    Prebral/a sem in sprejmem politiko zasebnosti