Povečanje prodaje v ZDA povečuje prihodke podjetja Discefa, čeprav trenutna cena hobotnice predstavlja velik izziv

Back to Články
producción de pulpo cocido en fábrica

Share this post

Povečanje povpraševanja po izdelkih zamrznjene hobotnice v ZDA in Kanadi je bil glavni vzvod za povečanje prodaje podjetja Discefa v letu 2017.

Podjetje pričakuje, da se bo ta trend naraščanja nadaljeval to leto in napoveduje povečanje poslovanje za 8-10% in 30% na ameriškem trgu. V konkretnem primeru trgovske linije kuhane zamrznjene hobotnice opazimo, da se je rast v primerjavi z letom 2016 ohranila na višini 55,7%.

Da bi dosegli ohranitev tega trenda kljub situaciji na trgu, bo naša prednost v prihodnjih letih podpora našim glavnim distributerjem ter sodelovanje z njimi v vsem, kar je v naši moči. Zato je v letu 2017 prišlo nekaj sprememb in izboljšav v podjetju. V ta namen je Discefa povečala vlaganja v štiri glavna področja poslovanja: komerciala, kakovost, proizvodnja in nakupi.

Hkrati je Discefa vložila 2,8 milijonov evrov za povečanje kapacitete proizvodnje v svojem obratu na severu Španije ter izboljšanje procesa globoke zamrznitve.

Kot v članku navaja Undercurrent, je skupna prodaja v letu 2017 dosegla številko 83,89 milijonov evrov, kar je 28 % več kot leto prej. Ob upoštevanju teh rezultatov podjetje pričakuje, da bo do konca leta dosegla 100 milijonov evrov in ocenjuje za med 11 in 15 milijoni evrov dobička.

 Situacija na trgu Združenih držav Amerike

Severnoameriški trg je postal eden od glavnih ciljev podjetja, ki tu trži svoje izdelke preko svoje hčerinske družbe Ditusa. Ta je lansko leto dosegla 20 milijonov prometa, kar predstavlja, kot so pri podjetju Discefa pojasnili za Undercurrent news, 36 % povečanje v primerjavi s prejšnjim letom.Danes je Discefa največji trgovec z zamrznjeno hobotnico v Združenih državah v segmentu hobotnic visoke kakovosti.

Vir: Undercurrent News. Celotni članek si lahko prebereš tukaj.

Back to Články