ZAMRZNJENA HOBOTNICA NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Naša ekipa strokovnjakov dela za maksimalne standarde kakovosti v vseh teh procesnih fazah izdelka.

Uporabljamo sistem sledljivosti v skladu s postopki, ki jih določajo glavne organizacije za standardizacijo in varnost hrane.

CERTIFIKATI

FSSC 22000 Food Safety System Certification

Nadzorni sistem za varnost hrane, ki ga priznava GFSI, Global Food Safety Initiative (Svetovna iniciativa za varnost hrane), ki zagotavlja varnost živil za potrošnike po vsem svetu.

ISO 22000

Standard ISO 22000 je standard, ki ga je razvila Mednarodna organizacija za standardizacijo o varnosti hrane med potekom celotne oskrbne verige.

IFS Food

IFS Food je standard za varnost hrane, ki jo prepoznava Global Food Safety Initiative (GFSI). Pregleduje podjetja, ki proizvajajo živila ali ki pakirajo prehranske izdelke v razsutem stanju, s poudarkom na vidikih, povezanih z njihovo varnostjo in kakovostjo.

Vir kakovosti: Dakhla v Maroku, Mehika, Čile in Peru

Discefa kupuje in proizvaja neposredno na glavnih ribolovnih območjih na svetu. Kot surovino uporabljamo hobotnico iz Maroka – s svojo zvezdno različico: hobotnico iz Dakhle –, kot tudi druga porekla, kot so Mehika, Čile ali Peru, ki jo naši strokovnjaki za kakovost, kot edino v Evropi, uvrščajo med hobotnice po japonskem standardu za kakovost.

 • ZAGOTOVLJEN STANDARD KAKOVOSTI
 • LASTNO OSEBJE NA VSAKEM RIBOLOVNEM OBMOČJU
 • IZBIRAMO KOSE DNEVNEGA RIBOLOVA
 • KUPUJEMO LOKALNE IZDELKE
 • PODPIRAMO TRAJNOSTNI RIBOLOV
 • PRISPEVAMO K OBOGATITVI LOKALNEGA OKOLJA

Konkurenčnost in visoka specializacija naših prostorov nam omogočata, da letno iz Maroka ali Mehike, Čila ali Peruja razpošljemo na tisoče ton hobotnice, saj delujemo neposredno v glavnih ribolovnih območjih in tako dobimo najboljši izdelek na izvoru. Tako ponujamo alternative, kot je hobotnica iz Dakhle, različica maroške hobotnice, ki velja za eno najbolj cenjenih na svetu.

TRŽIMO HOBOTNICO IZ NAJBOLJŠIH RIBOLOVNIH OBMOČIJ NA SVETU.

DAKHLA, MAROKO

(Octopus Vulgaris)

Maroška hobotnica izstopa po svoji kakovosti, ki izvira v njeni prehrani, ki temelji na školjkah in rakih. Naša hobotnica iz Dakhle, dnevno ulovljena in zamrznjena po tradicionalnih metodah, je različica maroške hobotnice z največjim ugledom na svetu. Zato je hobotnica iz Dakhle tista, ki jo uporabljamo za naše priznane izdelke kuhane hobotnico, z edinstveno teksturo in okusom.

JUKATAN, MEHIKA

(Octopus Maya)

S tradicionalnim ribolovom, ki je popolnoma trajnosten, je majevska hobotnica v tem območju visoke kakovosti, kar skupaj z našim postopkom izbora in takojšnje zamrznitve da odlično surovino, zelo cenjeno v mediteranskih deželah in v Severni Ameriki, s katero proizvajamo mehko hobotnico podjetja DISCEFA, vodilnega v sektorju, ki velja za merilo.

ČILE, PERU

(Octopus Mimus)

Čilska in perujska hobotnica ste hobotnici skale intenzivne barve, ki sta ravno tako izbrani po sistemu kakovosti DISCEFA, cenjeni zaradi svojega edinstvenega in neprimerljivega okusa po morju.

KAKOVOST V OBRATU

11.000 m2 podjetja Discefa, zasnovanih posebno za optimizacijo obdelave hobotnice, velja za edinstven proizvodni obrat na svetu.

 • LASTEN LABORATORIJ
 • ODDELEK ZA NADZOR KAKOVOSTI
 • POPOLNA SLEDLJIVOST POSTOPKA
 • ČISTA SOBA ZA KUHANO HOBOTNICO
 • 100% AVTOMATIZIRANO
 • KAPACITETA SKLADIŠČENJA JE 4.500 MT ZAMRZNJENEGA IZDELKA

OBRAT ZA OBDELAVO

Prvi evropski obrat, ki se ukvarja izključno z obdelavo hobotnice.

ČISTA SOBA

Postopek kuhane hobotnice zahteva delovno okolje z ekstremnimi higienskimi razmerami.
Edinstvena kakovost omogoča, da je kuhana hobotnica podjetja Discefa dosegla izredno prepoznavanje kakovosti v najzahtevnejšem sektorju HORECA na evropskem in ameriškem trgu.

KAKOVOST V PROCESU

Vsa oprema, vključena v proces, avtomatski nadzor območij, nadzor temperature, izbor in stresanje izdelka, je bila zasnovana posebno za podjetje Discefa, s čimer je bil dosežen edinstven in stvaren proizvodni obrat na svetu.

1/ SPREJEM IN SKLADIŠČENJE
Avtomatski sistem razvrščanja, paletiranja in skladiščenja, ki zagotavlja sledljivost skozi ves proces sprejema in skladiščenja ter vedno, v vsakem gibu, upošteva kriterij FIFO.
2/ UMIVANJE IN ČIŠČENJE
Umivanje in čiščenje hobotnice se izvaja v “klimatizirani sobi za čiščenje”, v ohlajenih rezervoarjih, zasnovanih posebno za ta postopek in z vodo pri nadzorovani temperaturi.
3/ RAZVRŠČANJE
Pred zamrznitvijo se s sistemom dinamičnega tehtanja končni izdelki razvrščajo po velikosti.
4/ ZAMRZNITEV
Proces se izvaja v avtomatskih, dinamičnih spiralnih tunelih, z minimalno manipulacijo in vzdrževanjem temperature na -22 stopinj.
5/ INTERNI LABORATORIJ ZA NADZOR KAKOVOSTI
Vse serije so testirane in parametri shranjeni, da so skladni s standardi kakovosti ISO in FSSC 22000, katerih certifikate ima podjetje DISCEFA.
6/ PAKIRANJE
Razvrščeno po velikosti in pakirano z materiali za reciklažo in s potrdilom za sprostitev za prehrambeno industrijo.
7/ OZNAČEVANJE
Posebne oznake za globoko zamrzovanje z vsemi potrebnimi informacijami a potrošnika glede na uredbo EU št. 1169/2011. Discefa prilagaja svoja oblikovanja in specifikacije željam kupcev.
8/ SLEDENJE
Zaradi poznavanja velikih zahtev naših kupcev se ohranja sledljivost vseh izdelkov, kar se lahko preveri v vsakem trenutku od porekla, ladje ulova, vse do dostave končnega izdelka.

DEGUSTACIJSKA SOBA

Vabimo te, da preveriš kakovost naših izdelkov.
Obišči naše prostore in v degustacijski sobi uživaj v izjemni hobotnici.

KONTAKT

Delamo za malo ali veliko distribucijo, z največjim standardom kakovosti.

Želite stopiti v stik z nami?

  Prebral/a sem in sprejmem politiko zasebnosti